Kallioniemi sijaitsee puhtaan Peurunkajärven rannalla Laukaassa, noin 30 kilometriä Jyväskylästä pohjoiseen. Tila on kooltaan hieman yli 15 ha. Hiekkapohjaista rantaviivaa on yli 800 metriä.

 

Leirikeskuksen omistaa Suomen Adventtikirkko. Leiritoimintaa on harjoitettu Kallioniemessä jo vuodesta 1953 alkaen. Ensimmäisinä vuosina tilan koko oli noin 10 ha ja tilalla sijaitsi vain muutama rakennus. Leirimajoittuminen tapahtui pitkään pääosin teltoissa. Nykyisin majoitustiloina on mökkejä ja huoneita, kaikkiaan noin 250 hengelle.

 

Leiritoiminta on keskittynyt pääosin kesäkauteen, jolloin järjestetään noin viikon mittaisia leirejä eri-ikäisille ryhmille. Muina vuodenaikoina leiritilalla järjestetään eriaiheisia viikonlopputapahtumia, leirikouluja ja muita koulutustapahtumia. Kokoustiloja on 20 - 250 hengelle. Kokoustilat sijaitsevat Peurunpirtissä, Korpikodon tuvassa, toimistossa ja ruokalan takaosassa. Käytettävissä on piirtoheitin, videoprojektori, fläppi- ja tussitaulu, sekä äänentoistojärjestelmät. Tarvittaessa on käytettävissä myös kaksi suurtelttaa, joihin mahtuu joko 100 - 300 henkilöä.

 

Leiritilalla on 200 hengen ruokala. Keittiö tarjoilee maistuvaa kasvisruokaa kolme kertaa päivässä. Alueella on kaksi rantasaunaa. Uudistetut saniteettitilat sijaitsevat keskellä leiritilaa.

 

Liikuntaan on tarjolla:

 

- Jalkapallokenttä

- Uimalaituri ja hyppytorni

- Vesiaktiviteetteihin tuubia, banaania, lautaa ja suksia yms.

 

Noin 10 km etäisyydellä on nähtävyytenä Hitonhauta, joka on suuri kalliorepeämä ja esim. Kuusaan kanava

 

Toivomme teidän viihtyvän leiritilalla ja tulevan myös uudelleen kauniin luonnon keskelle.

 

Kallioniemen leiritilan puolesta

Juha Tukiainen